Yogi te
Yogi-teets ursprung
Yogi-teet har sina rötter i läror om balans mellan kropp, själ och sinne som är mer än 3000 år gamla. Men det var på 1960-talet som den indiska yogan och Ayurveda-traditionerna introducerades i västvärlden. Yogi Bhajan spelade en avgörande roll i att införa och servera sitt egna aromatiska kryddte. Ursprungligen bestod Yogi-teblandningen av kanel, kardemumma, ingefära, nejlikor och svartpeppar. Det såldes för första gången i Europa under 1970-talet, men från 1987 såldes det under det officiella namnet Yogi Tea.
Yogi-te som bryr sig
Yogi-te har använt organiska odlingsmetoder sedan 1980-talet, redan innan de erkändes som speciella metoder. Det är logiskt med tanke på livsstilen och det förhållande Yogi-teet har till miljön. Alla Yogi-teer har EU:s organiska märkning och märkning från andra nationella myndigheter.
Under tillverkningen av Yogi-te kommer all elektricitet från förnybara källor. Och för minskad påverkan på miljön transporteras teet från fabriken till lagret med tåg. Yogi Tea har kontor i Hamburg som tilldelades EU-kommissionens Grön byggnad-certifiering efter att ha gjorts om till en energieffektiv byggnad 2012.
Yogi-te gör gott
Yogi-te deltar i olika välgörenhetsprojekt med fokus på barn och natur. Kumari- och Nevanda-projekten hjälper föräldralösa barn till en lyckligare barndom och fokuserar på att hjälpa barnen bli självständiga genom skydd, kärlek, vård och utbildning.
Ett annat projekt med fokus på barn är Medadumbara-initiativet som förser barn från fattiga bondefamiljer på Sri Lanka med utbildning.
På Madagaskar stöder Yogi Tea välgörenhetsorganisationen Naturefund som köper och planterar om skogar för att skydda olika arter som hotas av skogsskövling.
Yogi-teets ursprung
Yogi-teet har sina rötter i läror om balans mellan kropp, själ och sinne som är mer än 3000 år gamla. Men det var på 1960-talet som den indiska yogan och Ayurveda-traditionerna introducerades i västvärlden. Yogi Bhajan spelade en avgörande roll i att införa och servera sitt egna aromatiska kryddte. Ursprungligen bestod Yogi-teblandningen av kanel, kardemumma, ingefära, nejlikor och svartpeppar. Det såldes för första gången i Europa under 1970-talet, men från 1987 såldes det under det officiella namnet Yogi Tea.
Yogi-te som bryr sig
Yogi-te har använt organiska odlingsmetoder sedan 1980-talet, redan innan de erkändes som speciella metoder. Det är logiskt med tanke på livsstilen och det förhållande Yogi-teet har till miljön. Alla Yogi-teer har EU:s organiska märkning och märkning från andra nationella myndigheter.
Under tillverkningen av Yogi-te kommer all elektricitet från förnybara källor. Och för minskad påverkan på miljön transporteras teet från fabriken till lagret med tåg. Yogi Tea har kontor i Hamburg som tilldelades EU-kommissionens Grön byggnad-certifiering efter att ha gjorts om till en energieffektiv byggnad 2012.
Yogi-te gör gott
Yogi-te deltar i olika välgörenhetsprojekt med fokus på barn och natur. Kumari- och Nevanda-projekten hjälper föräldralösa barn till en lyckligare barndom och fokuserar på att hjälpa barnen bli självständiga genom skydd, kärlek, vård och utbildning.
Ett annat projekt med fokus på barn är Medadumbara-initiativet som förser barn från fattiga bondefamiljer på Sri Lanka med utbildning.
På Madagaskar stöder Yogi Tea välgörenhetsorganisationen Naturefund som köper och planterar om skogar för att skydda olika arter som hotas av skogsskövling.