Handla enligt x

Styrka

chevron-down

Typ

chevron-down

Koppstorlek

chevron-down

Egenskaper

chevron-down

Märken

chevron-down

Billiga kaffebönor

10 varor
Handla enligt adjustments
Blonde Roast kaffebönor från Kaffekapslen
(31)
125,00 kr
125,00 kr / kg.
Crema vardagsfika från kaffekapslen
(180)
129,00 kr
129,00 kr / kg.
Espresso Intenso vardagskaffe från Kaffekapslen
(189)
129,00 kr
129,00 kr / kg.
Espresso vardagskaffe från kaffekapslen
(178)
129,00 kr
129,00 kr / kg.
Aroma - Everyday coffee
129,00 kr
129,00 kr / kg.
Klassiskt vardagsfika från kaffekapslen
(142)
129,00 kr
129,00 kr / kg.
Dulcis Vitae kaffebönor från Gimoka
(44)
130,00 kr
130,00 kr / kg.
Supremo kaffebönor från Gimoka
(60)
135,00 kr
135,00 kr / kg.
Dynamite Coffee kaffebönor från Kaffekapslen
(37)
39,00 kr
156,00 kr / kg.
Kaffekapslen Decaf whole beans
(5)
89,00 kr
178,00 kr / kg.

Billiga kaffebönor – God kvalitet

Är du på utkik efter billigare kaffebönor, men utan att kompromissa med kvaliteten, har vi hos Kaffekapslen här presenterat vårt utbud.

Hos oss kan du alltid finna ett stort urval av billiga kaffebönor, som kommer att hänföra och imponera med sin smak. Det är allt från det lättrostade till det mörkrostade, så du kan alltid finna precis det kaffe som du längtar efter.

Varför ska jag använda hela kaffebönor?

Du ska använda hela kaffebönor därför att inget kan överträffa smaken och aromen av färska kaffebönor. När du själv maler dina bönor friges och aktiveras smaken först när du har malt dem, och därmed bevaras smaken perfekt. När du maler ditt kaffe själv, får di också själv möjligheten att bestämma hur fint kaffet ska malas. Därmed kan du själv bestämma om det ska vara finmalet, vilket man ofta vill, om man ska använda det till filterkaffe eller espressomaskin. Du kan också mala kaffet grövre och därmed skapa det perfekta kaffet till presskanna.

Om du gärna maler ditt kaffe själv kan du därför lugnt välja en av dessa varianter, som alla har Kaffekapslens varmaste rekommendationer. Är du intresserad av att börja mala ditt eget kaffe vill vi rekommendera att du tar en titt på vårt urval av kaffekvarnar.

Vilket kaffe ska jag välja?

När du ska välja kaffe är det viktigt att du utgår från vad det ska användas till. Espressokaffe är ofta startare än stämpel- och filterkaffe, därför är det viktigt att du vet vad du ska använda kaffet till.

Kaffets styrka och arom avgörs bl a av rostningen, som kan vara från lätt till mörkrostad.

 Lättrostade kaffebönor har en lite syrligare smak, och ger därmed en lättare och mildare smak. Denna typ används ofta till stämpelkannskaffe.

Mellanrostade kaffebönor har en mild syrlighet, medan rostningen framhäver kaffets naturliga sötma, som kommer från sockret i bönorna som karamelliseras. Mellanrostade bönor används ofta i filterkaffe, och är den mest välkända kaffetypen. Det är denna variant som de flesta skulle definiera som en normal kopp kaffe.

Mörkrostade kaffebönorhar genom rostningen fårr en stark sötma, eftersom sockret har blivit starkt karamelliserat. Samtidigt är syran nästan borta. Därför passar denna kaffetyp perfekt till espressokaffe.

Vad gömmer sig bakom kaffesorterna?

I grund och botten delas kaffebönor upp i två huvudsorter: Arabica och Robusta. Dessa två kaffesorter odlas på olika kontinenter, och under olika förhållanden. Det ger kaffe med helt unika nyanser, som även dessa varierar från land till land och från region till region.

Robusta-kaffebönor

Som namnet antyder är Rabusta-kaffesorten den robusta varianten av kaffebönor. Under namnet Coffea Robusta odlas Robusta särskilt i Asien och Afrika, där den trivs vid högre temperaturer och lägre höjder. I motsats till Arabicabönan är den inte så mottaglig för sjukdomar och är mindre beroende av speciella förhållanden. Det gör att kaffet kan odlas mer effektivt och att priset därför är lägre.

Man har kännt till Robustabönan i flera hundra år, men de blev först erkänd som en officiell kaffesort i 1987 - över 100 år efter Arabicabönan. Då denna kaffesort enkelt anpassar sig, spred den sig snabbt till många delar av världen, där den idag särskilt odlas i Vietnam.

Trots att denna sort i grunden är känd för sitt högre koffeininnehåll, mer beska och kraftigare smak är det stor variation av smakerna, då miljön har stort inflytande på smaken.

Robusta och Arabica blandas ofta för att ge ett sammanspel mellan Arabicas sötma och Robustas syrlighet.

Billiga kaffebönor – God kvalitet

Är du på utkik efter billigare kaffebönor, men utan att kompromissa med kvaliteten, har vi hos Kaffekapslen här presenterat vårt utbud.

Hos oss kan du alltid finna ett stort urval av billiga kaffebönor, som kommer att hänföra och imponera med sin smak. Det är allt från det lättrostade till det mörkrostade, så du kan alltid finna precis det kaffe som du längtar efter.

Varför ska jag använda hela kaffebönor?

Du ska använda hela kaffebönor därför att inget kan överträffa smaken och aromen av färska kaffebönor. När du själv maler dina bönor friges och aktiveras smaken först när du har malt dem, och därmed bevaras smaken perfekt. När du maler ditt kaffe själv, får di också själv möjligheten att bestämma hur fint kaffet ska malas. Därmed kan du själv bestämma om det ska vara finmalet, vilket man ofta vill, om man ska använda det till filterkaffe eller espressomaskin. Du kan också mala kaffet grövre och därmed skapa det perfekta kaffet till presskanna.

Om du gärna maler ditt kaffe själv kan du därför lugnt välja en av dessa varianter, som alla har Kaffekapslens varmaste rekommendationer. Är du intresserad av att börja mala ditt eget kaffe vill vi rekommendera att du tar en titt på vårt urval av kaffekvarnar.

Vilket kaffe ska jag välja?

När du ska välja kaffe är det viktigt att du utgår från vad det ska användas till. Espressokaffe är ofta startare än stämpel- och filterkaffe, därför är det viktigt att du vet vad du ska använda kaffet till.

Kaffets styrka och arom avgörs bl a av rostningen, som kan vara från lätt till mörkrostad.

Lättrostade kaffebönor har en lite syrligare smak, och ger därmed en lättare och mildare smak. Denna typ används ofta till stämpelkannskaffe.

Mellanrostade kaffebönor har en mild syrlighet, medan rostningen framhäver kaffets naturliga sötma, som kommer från sockret i bönorna som karamelliseras. Mellanrostade bönor används ofta i filterkaffe, och är den mest välkända kaffetypen. Det är denna variant som de flesta skulle definiera som en normal kopp kaffe.

Mörkrostade kaffebönorhar genom rostningen fårr en stark sötma, eftersom sockret har blivit starkt karamelliserat. Samtidigt är syran nästan borta. Därför passar denna kaffetyp perfekt till espressokaffe.

Vad gömmer sig bakom kaffesorterna?

I grund och botten delas kaffebönor upp i två huvudsorter: Arabica och Robusta. Dessa två kaffesorter odlas på olika kontinenter, och under olika förhållanden. Det ger kaffe med helt unika nyanser, som även dessa varierar från land till land och från region till region.

Robusta-kaffebönor

Som namnet antyder är Rabusta-kaffesorten den robusta varianten av kaffebönor. Under namnet Coffea Robusta odlas Robusta särskilt i Asien och Afrika, där den trivs vid högre temperaturer och lägre höjder. I motsats till Arabicabönan är den inte så mottaglig för sjukdomar och är mindre beroende av speciella förhållanden. Det gör att kaffet kan odlas mer effektivt och att priset därför är lägre.

Man har kännt till Robustabönan i flera hundra år, men de blev först erkänd som en officiell kaffesort i 1987 - över 100 år efter Arabicabönan. Då denna kaffesort enkelt anpassar sig, spred den sig snabbt till många delar av världen, där den idag särskilt odlas i Vietnam.

Trots att denna sort i grunden är känd för sitt högre koffeininnehåll, mer beska och kraftigare smak är det stor variation av smakerna, då miljön har stort inflytande på smaken.

Robusta och Arabica blandas ofta för att ge ett sammanspel mellan Arabicas sötma och Robustas syrlighet.